Uncategorized / Наше життя

До Дня захисту дітей

Міжнародний день захисту дітей відзначається щорічно 1 червня. В Україні цей день став державним святом з 1998 року, після підписання Президентом Указу №568/98 “Про день захисту дітей”. Ініціатором святкування стало Міністерство у справах сім’ї та молоді, Всеукраїнський комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей “Україна – дітям”. З того моменту в Україні 1 червня стало офіційним Днем захисту дітей. Також за роки незалежності Україна ухвалила законодавство з охорони дітей, яке відповідає європейським стандартам та Конвенції ООН з прав дитини.

День захисту дітей служить додатковим нагадуванням дорослим про проблеми дітей. Йдеться про дотримання їх прав на життя, свободу думки і релігії, на освіту, відпочинок та дозвілля, на захист від фізичного та психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці.

Традиційно до Міжнародного дня дітей організовують різного роду розважальні заходи. Ось і ми у “Зернятку” сьогодні тішимось разом з нашою малечею. Бо така в нас робота: дарувати турботу, любов та безпеку нашим вихованцям.